Pesto z liści rzodkiewki

sobota, 2 Czerwiec 2012

Od dawna już słyszałam, że z liści rzodkiewek wychodzi pyszne pesto. W końcu spróbowałam i faktycznie jest rewelacyjne. Obydwie córy uwielbiają chleb posmarowany tym pesto.

pesto, liście rzodkiewki
image-107

 

Składniki:

  • liście z 2 pęczków rzodkiewek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju lub oliwy – dałam olej winogronowy
  • garść pistacji – miałam prażone w łupinkach, obranych wyszła niepełna garstka
  • łyżka płatków drożdżowych
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki rozdrabniam blenderem, doprawiam i gotowe :) Pesto można użyć jako smarowidło do chleba lub wymieszać z nim makaron. Świetnie pasują do niego pomidory.

 

 

Wegańska pasta kanapkowaOrganizator: galazka

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestDigg this
Zobacz także:
"Pulpety z kaszy jaglanej i zupa ze świeżych ogórków
Pulpety z kaszy jaglanej i zupa ze świeżych ogórków
"Zupa fasolowa z rozmarynem
Zupa fasolowa z rozmarynem